Google Mijn Bedrijf

De voordelen van een goed gevulde bedrijfspagina

Google Mijn Bedrijf,  biedt veel voordelen. Het biedt de kans om opvallend aan de rechterkant van de resultatenpagina getoond te worden en het helpt mobiele zoekers om sneller contact met je op te nemen.

Wat is Google mijn bedrijf eigenlijk?

Google Mijn Bedrijf is een unieke en bedrijfspagina binnen het Google netwerk. Een soort. Deze pagina toont je toont de meest belangrijke bedrijfsgegevens zoals omschrijving van je activiteiten, je locatie, openingstijden en reviews. en het is gratis. Het enige wat je nodig hebt is een Google account.

google mijn bedrijf invullen

Om de pagina te kunnen activeren, moet je deze eerst verifiëren. Google wil namelijk weten of het om een echt bedrijf gaat. Nadat de bedrijfsgegevens zijn ingevuld, ontvang je binnen enkele dagen per post een verificatiecode.

De voordelen van Google mijn bedrijf

  • Een vermelding boven de normale zoekresultaten ( Op mobiel )
  • Je bedrijf wordt zichtbaar in Google Maps
  • Je bedrijf krijgt een extra blok naast de normale zoekresultaten
  • Je kunt je eigen reviews beheren
  • Je bedrijf scoort hoger in de zoekresultaten

Meer dan alleen adresgegevens

Google mijn bedrijf is méér dan alleen een gouden gids vermelding. Je kan hier informatie delen over je bedrijf of over de eigenaar. Foto’s van je team uploaden. Producten laten zien met aanbiedingen. Je kan zelf posts schrijven en bedrijfsvideo’s invoegen. Google mijn bedrijf is een complete website op zich. En alle informatie wordt direct opgezogen door Google.

Analytics

Op het afgeschermde deel van de Google bedrijfspagina worden de statistieken over jouw bedrijf getoond. Zo zie je hoe vaak er gebruik is gemaakt van de routebeschrijving. Ofhoevaak er op de ‘bel’-knop is geklikt. Verder kun je zien hoe vaak jouw bedrijf is getoond op Google Maps. Google Mijn Bedrijf is gekoppeld aan Google Analytics zodat je deze informatie ook terug kan vinden in het dashboard.

Elk bedrijf dat zich beter vindbaar en zichtbaar wil maken zou in mijn ogen gretig gebruik moeten maken van Google Mijn Bedrijf.

Dus treuzel niet. Ga aan de slag