Snelle scan voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming

gegevensbescherming

Je moet veel zaken aanpakken om op 25 mei 2018 klaar te zijn voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG). Het is het beste om alles meteen goed af te timmeren. Maar zoals bij alle beveiliging is het bijna onmogelijk om alles direct 100% in orde te krijgen. Begin daarom bij het belangrijkste, de online persoonsgegevens van je klanten, je prospects en je bezoekers. (Bron: Idealsoftware.nl )

Deze gegevens zijn het kwetsbaarst en wordt zwaar aan getild.  En de nieuwe wet verwacht dat je zichtbaar je uiterste best doet om deze te beschermen. Daarom ben je verplicht gebruikers vooraf te informeren welke gegevens je verzameld en waarom. Om snel te weten waar uw bedrijf staat hebben wij hiervoor de quickscan bedacht.

Wat houdt een quickscan in?

Bij een quickscan wordt na een telefonisch interview uw website of webshop op afstand gecontroleerd op de aanwezigheid en juistheid van:

  • Privacystatement
  • Cookiestatement
  • Nieuwsbrieven en contactformulieren.
  • Dataopslagmethodes

Tevens inventariseren we tijdens het telefonisch interview naar welke diensten u verder nog gebruikt voor opslag en bewerking van externe partijen als uw providers, welke website plugins, Cloudsoftware of Mailproviders. U krijgt hiervan een uitgebreid rapport met aanbevelingen welke acties te ondernemen.

Uitgebreide scan

Bij een uitgebreide scan controleert FlowOnline als Administrator de achterkant van uw website of webshop op welke dataverzamelaars u allemaal gebruikt. Ook bij uw Google accounts voor Analytics en/of Adwords kunnen we dan zien welke gegevens u verzameld met welke tools. U krijgt hierover een uitgebreid rapport en duidelijke instructies welke instellingen in Analytics/Adwords aan te passen, welke dienstverleners vermeld moeten worden in uw privacystatement en welke partijen in aanmerking komen om een verwerkersovereenkomst mee af te sluiten.

Copywriting ( Nederlands )

Op uw verzoek kunnen we u daarna ook voorzien van van compleet uitgewerkte teksten voor een:

  • privacystatement
  • cookiestatement
  • verwerkersovereenkomst.

Full service

Bovenstaande pakketten zijn bedoeld om voor u een goedkope en snelle manier uw website AVG-klaar te maken. Waarschijnlijk heeft u al een goede webbeheerder en een marketingbureau die al diensten voor u leveren. Dan heeft u aan een goede scan en een plan van aanpak voldoende. Maar natuurlijk kan FlowOnline u ook alles uit handen nemen en u een complett AVG proof webshop of website afleveren. De invulling hiervan is naast bovengenoemde werkzaamheden in overleg met u verder geheel op uurbasis in te vullen.

informatie AVG

Hieronder een handig overzicht van de prijs van de diverse pakketten om uw website AVG-klaar te krijgen

AVG quickscan   full service avg scan