De Consumentenbond en andere consumentenorganisaties in het buitenland testen dit regelmatig. Hieronder vindt u een overzicht van de beste wasmachines van de afgelopen jaren samengesteld uit de testen van diverse consumentenorganisaties en klantenreviews.

Beste wasmachine 2018

Er zit verschil in best geteste wasmachines en beste koop wasmachines. Bij de beste koop draait het om de prijs- kwaliteitverhouding. Maar om de “titel” best geteste wasmachine te ontvangen, moet de machine toch wel uitblinken in alle testresultaten zoals o.a. beste wasresultaat, zuinig wassen en natuurlijk alle extra mogelijke functies die u het wassen meer dan handig maken. Koopt u een wasmachine die goed uit de testen komt en goed beoordeeld wordt, dan betaald u vaak wel wat meer geld, maar door de de goede resultaten en de mogelijke besparingen op water- en energiekosten valt het uiteindelijke prijsverschil vaak te verwaarlozen.

Beste wasmachine 2017: Miele WDB 020 WCS

Best geteste wasmachine 2017

De Miele WDB 020 WCS (inclusief 2 jaar garantie) is in 2017 als een van de beste wasmachines getest door de Consumentenbond. Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

 • Beschikt over goede waskwaliteiten.
 • Centrifugeert goed.
 • 1400 toeren.

wasmachines nieuw met een krasje
Beste wasmachine 2017: Siemens WMN16T420NL

Best geteste wasmachine 2017

De Siemens WMN16T3471 (inclusief 2 jaar garantie) is in 2016 en 2017 nog steeds een van de beste wasmachines getest door de Consumentenbond. Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat, want de gemiddelde beoordeling van deze wasmachine is een 9. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

 • Beschikt over goede waskwaliteiten.
 • Verbruikt zeer weinig water.
 • Grote vulopening en dus ook geschikt voor het wassen van dekbedden.
 • Zelfreinigende wasmiddellade.
 • Wasmachine uit de iQ500 serie.

Beste wasmachine 2017: Bosch WNAT323471

Best geteste wasmachine 2017

De Bosch WNAT323471 (inclusief 2 jaar garantie) is als beste uit de test van de Consumenten bond gekomen. Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat, want de gemiddelde beoordeling van deze wasmachine is een 8,8. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

 • Nieuwe wasmachines uit de Avantixx serie.
 • Zeer energiezuinig met A+++ 30% .
 • Goed was- en centrifugeer resultaat.
 • Beschikt over wasprogramma voor sportkleding en een allergie programma.

Beste wasmachine 2017: MIELE WDB 030 WCS

Best geteste wasmachine 2017

De Miele WDB 030 WCS (inclusief 2 jaar garantie) is als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen evenals de ECO variant. Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat, want de gemiddelde beoordeling van deze wasmachine is een 9. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

 • Zuinig met water.
 • Goed was- en centrifugeer resultaat.
 • Beschikt over wasprogramma’s voor outdoor sportkleding, impregneren en speciaal overhemd programma.
 • Zelfreinigende wasmiddellade.

wasmachines nieuw met een krasje

– Best geteste wasmachine mei en augustus 2017.

Ieder jaar worden er wel nieuwe wasmachines getest en zo kan het zijn dat er toch regelmatig een andere wasmachine of meerdere wasmachines als beste uit de test komen. Bekijkt u hier de beste wasmachine 2015.

Beste koop wasmachine 2017

Wat is nu een goede wasmachine? Dit verschilt natuurlijk per persoon aangezien iedereen weer andere eisen stelt aan een wasmachine, behalve dan dat hij natuurlijk wel uw kleding schoon moet wassen. Wij van Wasmachines.nl proberen u te helpen met uw zoektocht naar een goede wasmachine. De Beste Koop is de wasmachine met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dus als u geen specifieke eisen heeft ten aanzien van een nieuwe wasmachine, dan koopt u met deze wasmachine een degelijke wasmachine. Hieronder vindt u diverse wasmachines die in 2016 zijn uitgeroepen tot Beste Koop.

Beste Koop wasmachine 2017: Bosch WAQ28363NL

Best geteste wasmachine 2017

De Bosch WAQ28363NL is een wasmachine met een goede prijs- kwaliteitverhouding en is daarom uitgeroepen tot Beste Koop wasmachine. De wasmachine wordt door consumenten beoordeeld met een 8,5. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

 • Zeer zuinig met een A+++ -20% label.
 • Was goed schoon en centrifugeert goed.
 • Behoort tot de Serie 6 | Avantixx .
 • Beste Koop Augustus 2017
 • Prijzen & Specificaties Bosch WAQ28363NL
 • Beste Koop wasmachine 2017: Siemens WM14Q363NL

Best geteste wasmachine 2017

De Siemens WM14Q363NL is geen onbekende wasmachine in de testen. In 2015 is deze wasmachine ook al eens benoemd tot beste koop en nu in 2017 wederom. De wasmachine wordt door consumenten beoordeeld met een 8,6. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

– Zeer zuinig met een A+++ -20% label.

– Was goed schoon en centrifugeert goed.

– Behoort tot de IQ500 serie.

– Beste Koop 2015 en 2017.

Prijzen & Specificaties Siemens WM14Q363NL

Beste Koop wasmachine 2017: Samsung WF70F5E0Q4W/EN

Best geteste wasmachine 2017

De Samsung WF70F5E0Q4W/EN is ook al in 2014 en 2016 tot beste koop benoemd. Nu in 2017 krijgt hij weer de eer met deze titel. Het is een zeer betaalbare wasmachine voor de kwaliteit en de functies die hij biedt. De wasmachine wordt door consumenten beoordeeld met een 9. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

– Beschikt over voldoende wasprogramma’s, zelfs speciaal voor babykleding en een trommelreinigings programma.
– Met de EcoBubble technologie en de Stain Away verwijder je de meest lastige vlekken.
– Eenvoudige bediening.
– Beste Koop Maart 2017

Beste koop wasmachine 2017: Samsung WW80J6403EW

Best geteste wasmachine 2017

Deze Samsung wasmachine is in 2017 uitgeroepen tot Beste Koop wasmachine. Dit gebeurde ook al eens in 2016 Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat, want de gemiddelde beoordeling van deze wasmachine is een 8,7. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

– Maximale vulinhoud 8 kg.
– Energiezuinig met A+++ -40%.
– Wasprogramma’s voor dekbedden, outdoor en babykleding
– Beste Koop Maart 2017.

Beste koop wasmachine 2017: Whirlpool FSCR70410

Best geteste wasmachine 2017

Deze Whirlpool wasmachines is in 2016 getest en ook toen al uitgeroepen tot Beste Koop. Nu in april 2017 is dit model dus wederom uitgeroepen tot Beste Koop wasmachine. Ook de consumenten zijn erg positief over deze wasautomaat, want zij beoordelen deze wasmachine met een 8,8. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

– Energiezuinig.
– Goede waskwaliteiten.
– Beste Koop 2016 en April 2017.

wasmachines nieuw met een krasje

Tip & Tricks

Veel mensen hechten waarde aan een oordeel van een testorganisatie, anderen weer van het oordeel van de gebruikers, oftewel de consument zelf. Van beiden vindt u hier de beoordelingen en u vindt hier ook informatie en tips voor schoner en zuiniger wassen. In dit artikel delen we een aantal van onze best bewaarde wastips voor uw was en wasmachine.

In elk huishouden is wel een wasmachine aanwezig. Maar niet iedereen weet bijvoorbeeld dat kleren het beste kreukvrij blijven als je met een lager toerental centrifugeert. Ook weten maar weinig mensen dat je met een verkort wasprogramma nauwelijks energie en water bespaart! Het meest bespaar je aan energie en water door met een maximaal gevulde trommel op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen.

Wassen met een volle trommel

Uit eigen onderzoek is gebleken dat consumenten bijna nooit hun wasmachine tot de maximale capaciteit vullen. Bij de katoenwas wordt de wasmachine gemiddeld maar voor 80% gevuld. Maar hoe schoon wassen wasmachines eigenlijk bij een gedeeltelijk gevulde wastrommel? En wat zijn de gevolgen voor het water- en stroomverbruik wanneer je wast met een gedeeltelijk gevulde wastrommel?

De consumentenbond voert ook onderzoeken uit hoeveel water en stroom wasmachines verbruiken bij een katoenwas van 40 °C met een volledig en met een gedeeltelijk gevulde trommel. Uit de test van de Consumentenbond naar de beste wasmachine op het gebied van zuinig en schoon wassen zijn veel interessante resultaten naar voren gekomen. De meest opvallende zijn:

* Hoe voller de trommel van de wasmachine, des te minder stroom er per kilo was wordt verbruikt.
* Ook het waterverbruik is lager per kilo was wanneer de vulcapaciteit van een trommel volledig wordt benut.
* Hoe voller de trommel, hoe schoner de was uit de wasmachine komt.

Tips voor beter onderhoud van uw wasmachine

Goed en regelmatig onderhoud van uw wasmachine is belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van uw wasmachine, maar ook voor een schonere was. Draai bijvoorbeeld eens in de maand een wasprogramma op 90ºC. Dit gaat schimmelvorming in de trommel tegen waardoor vervelende vlekken in de was worden voorkomen.

wasmachines nieuw met een krasje

 

Best geteste wasmachines
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *