zorgpremie 2018

Gezien bij KASSA zaterdag ? De Gemeentepolis. Wat is dat nou precies ?

Wanneer je afhankelijk bent van een uitkering kun je in veel gevallen een voor je ziektekosten ook een gemeentepolis afsluiten. Los van dat de kosten van deze gemeentepolissen voordeliger voor je zouden kunnen zijn dan een gewone zorgpolis, verschillen deze van gemeente tot gemeente net zoals de toelatingseisen. Dus toch een goed moment om je ziektekostenverzekering weer eens goed onder de loep te nemen. Kijk daarbij ook goed naar je eigen zorgbehoefte.

De basisverzekering stijgt komend jaar maar een klein beetje. Maar de premie verschillen tussen de verschillende aanbieders zijn flink groter geworden. Dit komt door grotere verschillen in het pakket van vergoedingen in de het aanvullende pakket.

zorgpremie vergelijken

Voorbeeld: “volgens de gemeente Hoorn”

Het college van burgemeester en wethouders heeft in oktober 2016 besloten om inwoners van Hoorn met een lager inkomen en hoge zorgkosten een uitgebreide aanvullende zorgverzekering te bieden.Het gaat om het zogenaamde GemeentePakket van Univé met twee verschillende aanvullende verzekeringen. De gemeente Hoorn betaalt mee aan de premie. Hiermee wil de gemeente ervoor zorgen dat mensen met hoge zorgkosten en een lager inkomen goed verzekerd zijn en hun zorgkosten kunnen betalen. De nieuwe verzekering geldt voor 2017 en is vanaf eind november aan te vragen.

Vergeleken met voorgaande jaren biedt de gemeente Hoorn een uitgebreider pakket aan, is de premiebijdrage van de gemeente hoger en kunnen meer mensen gebruik maken van deze verzekering. Wethouder Nel Douw: ‘we vinden het belangrijk dat onze inwoners de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Voorheen waren er vergoedingen vanuit het rijk voor mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn en daardoor hoge zorgkosten hebben. Die vergoedingen krijgen mensen niet meer rechtstreeks. Daarom hebben we voor deze uitgebreide verzekeringen gekozen met extra ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, tandarts en de eigen bijdrage Wmo. Als gemeente betalen we een groot deel van de kosten van deze aanvullende verzekering. We verwachten hiermee in 2017 meer mensen beter te kunnen helpen.’

Voor wie is de gemeentepolis?

Omdat het om twee uitgebreide aanvullende pakketten gaat, is het vooral handig voor mensen die veel zorgkosten verwachten. Inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen meedoen aan deze zorgverzekering. De gemeenteraad had begin 2016 al tot deze verruiming besloten. Om welke bedragen het gaat bij 130% van het sociaal minimum wordt eind november bekend.

Ruime vergoeding

Het GemeentePakket bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. De gemeente Hoorn heeft besloten om twee pakketten aan te bieden: het Univé GemeentePakket Compleet en het Univé GemeentePakket Compleet Plus. Beide pakketten hebben een uitgebreide vergoeding voor: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, brillen en de eigen bijdrage in de Wmo (zoals huishoudelijke hulp). Compleet Plus heeft ook een verzekering van het wettelijk verplicht eigen risico. Voor mensen met hoge zorgkosten is dat het meest gunstige pakket.

Premie

De premies voor de reguliere zorgverzekeringen zijn sinds eind november bekend. Kijk hieronder.

Bron: Kassa.nl, gemeente Hoorn en Komparu BV

 

Gemeentepolis ziektekosten te duur ?
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *