glyfosaat

We moeten allemaal stoppen met roken en pesten en meer fruit en groente eten. En dat zullen we weten ook Het begint al op scholen. Fruit en schoolontbijt worden flink gepromoot en ook daarna gaat onze overheid door met ons uitleggen wat je wel en niet moeten doen. Goed vind ik zelf . Want laten we wel zijn. Niet iedere Nederlander is in staat om voor hem zelf de juiste beslissingen te kunnen nemen wat goed voor hem is. Een overheid moeten we hierin als trouwe wijze vriend moeten kunnen vertrouwen.

Vandaag werd bekend dat de Europese vergunning van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat wordt verlengd met vijf jaar.  Dat hebben de 28 EU-landen maandag besloten. Achttien landen, waaronder Nederland, stemden voor, negen tegen en een land onthield zich van stemming.

Glyfosaat is door IARC, het agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, bestempeld als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’.

Het wordt nog verkocht als Wordt verkocht met de volgende argumenten :

In navolging op de Europese beslissing heeft de Nederlandse regering de toelating van diverse glyfosaten laten vervallen. Maar er is een opvolger in de plaats gekomen. De fabrikant van Imex-Glyfosaat 2 is er in geslaagd om voor de particuliere markt een toelating te krijgen voor een tallowamine vrije glyfosaat onder de naam Imex-Glyfosaat 3. Dit product heeft dezelfde werkzame stoffen en het gehalte daarvan als in de 2 versie echter is deze nu Tallowamine vrij, is de fles wat groter (1 liter in plaats van 0,8 liter) en is de etikettering vernieuwd.
IMEX Glyfosaat onkruidverdelger bestrijdt onkruid tot in de wortel wordt opgenomen door het blad en doet vervolgens in de plant zijn werk. Deze bekende tegenhanger van Roundup bevat dezelfde hoeveelheid werkzame stof als in Roundup: 360 gram glyfosaat per liter.

Na contact met de grond wordt deze onkruidverdelger snel geïnactiveerd en afgebroken. Daarom kunt u al één week na de behandeling opnieuw zaaien of planten. Ook betekent dit dat zodra de bladeren zijn opgedroogd, kinderen en huisdieren weer op de behandelde gebieden mogen komen.

Bestrijdingsmiddel glyfosaat mag nog 5 jaar verkocht worden.
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *