Top 6 OBD2 software apps voor uw auto.

torque-OBD2

Zo goed als alle auto’s. De meeste auto’s zijn uitgerust met ingebouwde diagnostiek of een OBD2-poort die toegang geeft tot gegevens van de motorregeleenheid (ECU). Om de informatie te krijgen, moet u een extern apparaat aansluiten. Een OBD autoscanner wordt gebruikt om datacodes en andere informatie over de algemene gezondheid van de auto uit te lezen met diagnostische software op de PC. Het analyseert ook uw rijgedrag en biedt handige tips: hoe u voorzichtiger kunt rijden, hoe u het brandstofverbruik kunt verminderen en hoe u de levensduur van de auto kunt verlengen. Het belangrijkste doel van applicaties is om de bestuurder meer inzicht in zijn auto te geven. Steeds meer consumenten hebben tegenwoordig OBD stekkers en software om op de hoogte te kunnen blijven van de gezondheid van hun auto.

Hieronder hebben we 6 beste diagnostische programma’s verzameld die op een eenvoudige en acceptabele manier de gezondheid van uw auto meten. De software verschilt van het besturingssysteem dat je hebt.

ScanTool van AutoEnginuity

AutoEnginuity's-ScanToolAutoEnginuity’s ScanTool is een programma voor uw Windows-computer of laptop. De makers ScanTool van AutoEnginuity claimen dat dekking het belangrijkste kenmerk van de applicatie is en dat de applicatie ondersteuning biedt voor maar liefst 48 autofabrikanten. Het biedt toegang tot ABS, airbag, verbeterde aandrijflijn, instrumentenpaneel, transmissie en tientallen andere body- en chassiscontrollers. Gezien de diepte – het bestaat uit online gegevens, bidirectionele besturingselementen, adaptieve reset en leert, systeemtests en het ophalen en opruimen van foutcodes.

AutoEnginuity heeft gebruiksvriendelijke interfaces zonder in te boeten aan gebruiksgemak en kan  verschillende grafieken in één grafiek weergeven.
Andere kenmerken zijn:

 • Drukt DTC- en IM / Mode 6-gegevens af in een afzonderlijk rapportformaat. Met deze rapporten kunnen klanten noodzakelijke reparaties en optionele reparaties aanpassen.
 • De applicatie maakt het mogelijk om gegevens in een comfortabele vorm weer te geven in plaats van onbewerkte gegevens.
 • Gegevens worden in twee indelingen vastgelegd: XML voor gebruik in browsers; en CSV voor spreadsheets met de mogelijkheid om de indeling te wijzigen en logboeken offline te bekijken.
 • Aanpasbare sensorgegevens. Men kan de manier veranderen waarop de gegevens over de bemonsteringsfrequentie, bereiken van de sensor worden weergegeven, alarmbare audio-triggerpunten, eenheden en schaalwaarde worden ingesteld.

Met de ScanTool van AutoEnginuity kunt u er zeker van zijn dat u een volledige scanner en een professionele dekking ontvangt.

ProScan

ProScan

ProScan wordt beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke pc-gebaseerde OBD-scanners. ProScan wordt vaak verkocht als een mix met hardware en software en bevat dan alle benodigde kabels, apparatuur en software om van elke pc een OBD2-codelezer te maken.

Deze software heeft een aantal belangrijke voordelen;

 • Fuel Economy-tool. Deze autodiagnose-tool helpt het rijgedrag aan te passen om het brandstofverbruik van een voertuig te verlagen. De analyse is beschikbaar na een korte rit kan gegevens over het brandstofverbruik van de auto bekijken op basis van de gewoonten een bestuurder.
 • Vehicle Connection Manager. De Vehicle Connection Manager is een interface die u ziet wanneer u het programma start. Om een ​​pc – voertuigverbinding te maken, moet de gebruiker het voertuigprofiel selecteren en verbinding maken via het programma. Het toont de verbindingsstatus en bekijkt het rapport als de fout optreedt.
 • Freeze Frame Data. Met deze tool kunnen gegevens in elke periode worden gecontroleerd door alle eerdere informatie op te slaan. Het toont ook alle gedetecteerde problemen en helpt om ze op te lossen.
 • Zuurstofsensor testen. Met dit hulpmiddel kunt u alle tests weergeven die uw auto had voor alle individuele zuurstofsensoren. Als de auto een probleem heeft, helpt deze tool om te bepalen of de zuurstofsensors defect zijn en precies te detecteren welke sensor.
 • Diagnostic Report Generator. ProScan maakt het mogelijk om een ​​diagnoserapport voor een auto te genereren met één knop.
 • Controleer de motorlichtdetector. Wanneer het controlelampje van een auto wordt weergegeven, slaat een voertuig een code op die het gedetecteerde probleem (DTC) herkent. En de tool biedt een lijst met dergelijke DTC die is opgeslagen met de beschrijving, zodat de gebruiker het probleem kan detecteren.

PCMScan

PCMScan

Deze tool is een generieke diagnostische scanner voor auto’s en een diagnostisch hulpmiddel dat een breed scala aan OBD2-hardware-interfaces onderhoudt. Het maakt het mogelijk om diagnostische gegevens in realtime te bekijken, met de OBD2-diagnosestekker van de auto. Het biedt ook de mogelijkheid om DTC’s, Freeze Frame-gegevens en andere autogegevens te bekijken. Het ondersteunt alle Amerikaanse, Aziatische en Europese auto’s die na 1996 zijn gebouwd.

De belangrijkste voordelen zijn: aangepaste dashboards, Drag Strip- en Dyno-functie, datalogging, DTC’s, testresultaten en andere handige functies, zoals volledige ondersteuning van afdrukrapporten en aanpasbare waarschuwingen.

Voor Mac en apple laptops

Voor gebruikers met Mac-computers en laptops kunnen we ook een aantal diagnostische software voor voertuigen voorstellen. Hieronder 2 programma’s.

EOBD Facile

EOBD-Facile

De gebruiker kan een diagnose stellen van een voertuig met behulp van Mac OS en de reden achterhalen voor motorindicatoren zonder het pakket van de fabrikant. De verbinding is eenvoudig en daarna kan de gebruiker een diagnose stellen en de resultaten in realtime bekijken.

Hoofdfuncties van EOBD Facile OBD Software Programming zijn:

 • Bekijkt motorstoringen van codes en ontdek hun betekenis
 • Wist het controlelampje
 • Bewaakt speciale foutcodes van de fabrikant
 • Maak opnames van ritten en sla ze op via iPhone / iPad, herstel ze later met behulp van de EOBD Facile-applicatie
 • Creëert stistieken met GPS-gegevens

OBDII Auto Doctor

OBD-Auto-Doctor

OBD II Auto Doctor is een geavanceerd OBD2-diagnosetool voor auto’s. Het is een van de beste OBD-programma’s voor OS X-platform. Met de Auto Doctor kunt u waarschuwingscodes bekijken en resetten. Met behulp van deze OBD2-diagnosesoftware kunt u gemakkelijk van een computer of een laptop met OS X een zeer slimme autoscanner maken. Als u de voertuiggegevens in realtimde wilt controleren of de indicator van de controlemotor wilt uitschakelen, kan dit ook.

Belangrijkste voordelen van deze OBD2-software:

 • De gebruiker kan zien of het voertuig klaar is voor emissietests en het transcript van
  DTC’s, stilstaand beeld, MIL
 • Bekijkt het brandstofverbruik en de brandstofemissie
 • Bekijkt OBD2-indicatoren in realtime om breekpunten te detecteren
 • De gebruiker kan schakelen tussen numerieke of grafische weergave van alle OBD2-gegevens, imperiale en metrische eenheden
 • Mogelijkheid om deze gegevens via e-mail door te geven

Deze tool helpt bij het lezen van VIN, kalibratie-identificaties en kalibratie verificatienummers van ECU en ondersteunt ingebouwde DTC-database inclusief 14000+ alarmcodes.

Movi en Movi Pro

movi

Elke storing (DTC) van een voertuig wordt opgeslagen in de motorregeleenheid (ECM). Het lezen van deze informatie kan professionals helpen het probleem te identificeren en een auto te repareren. De autodiagnosesoftware van Movi ™ helpt om deze foutcodes te bekijken, de stilstaand beeldinformatie van de auto te extraheren en te wissen, zodat uw controlelampje uitdooft. Movi-tool heeft deze functies in vergelijking met andere software:

De gebruiker kan real-time gegevens bekijken om te helpen bij de diagnose van talrijke motorstoringen
DTC’s lezen of wissen
Bepaal of de emissietests zijn voltooid na een reparatie om te zorgen voor een test bij een emissietest
Bekijk en wis framegegevens bevriezen
De gebruiker kan het passerende en gemiddelde brandstofverbruik en het brandstofverbruik controleren evenals de accuspanning zien voor de toestand van de accu en het laadsysteem

Android

torque-OBD2

Leuk voor de liefhebbers. De ELM327 stekker. Afhankelijk van het type dat je kiest kun je informatie over je auto eenvoudig via WIFI of Bluetooth uitlezen op je smartphone of PC. Een leuke Android App hiervoor is Torque

ELM327-wifi

De ELM327 koop je voor zo’n € 20,- op Bol.com maar kun je ook voor een paar euro bestellen op AliExpress maar dan weet je nooit precies wat je krijgt. Let bij je keuze goed op welke manier je een connectie wil maken. Bleutooth of Wifi. Of allebei ? Dit verschilt per stekker

advertentie:

AliExpress.com Product – 100% Original KONNWEI KW850 OBD2 Scanner Supports All OBDII EOBD Protocols Car Diagnostic Tool Instead of AutoLink AL519 NT301

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *