En ineens was daar de bakkerskar

Niet meer weg te denken uit iedere moderne hippe huiskamer is momenteel de bakkerskar ook wel bakkerskast genoemd. Een kleine  rijdende trolly met rekjes met een 2 of 3 kaasplanken erin. Maar waar komen deze toch vandaan ?

Wat is een bakkerskar of bakkerskast?

Hoewel de vintage modelletjes al een tijdje gewild waren op marktplaats en rommelmarkten kwam de bakkerskar voor het eerst begin 2014 weer in productie doordat enkele fabrikenten die zich meer gingen richten op de trend die gaande was op het gebied van industriële inrichting in huis. Populair werden een gietvloer, metalen trap, stellingkasten van steigerbuizen, bakstenen muur, letterbakken en heel veel vintage. Zoals een oud bibliotheektrapje, houten tafel met metalen onderstel uit bijvoorbeeld een atelier, designklassiekers, oude lockerkasten en apothekerskasten, industrielampen, oude schoolstoelen en het liefst Franse ‘Tolix’ tuinstoelen.

Een industrieel interieur is robuust, stoer, ruimtelijk en functioneel. Het industrieel wonen is geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Belangrijke kenmerken zijn: praktisch, eenvoud, minimalistisch en ruwe materialen. Vooral lofts, ruime appartementen en oude pakhuizen zijn zeer geschikt voor deze woonstijl.

Voor een gemiddeld huidhouden waar men wel graag ook een beetje hip wil zijn maar niet over de top wil, bleek dit karretje precies dat item te zijn om op een betaalbare manier te laten zien dat je wel wil zonder je hele huis overhoop te halen.

De originele bakkerskar. Ook hip

Een bakker gebruikt rijdende rekken van staal met stalen wielen omdat deze in de oven moeten kunnen. Iets ruiger maar wel gedurft

originele bakkerskar met stalen wielen

En ingercjt met spulletjes kan deze als een practische kast worden gebruikt

originele bakkerskar ingericht als kast

advertentie:

bakkerskar

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *