De Samsung Galaxy S8 is een Android-smartphone met voorkant vullend scherm, een hoogwaardige camera en een strak design. Deze smartphone tilt de kwaliteit van de Samsung naar een hoger niveau, voornamelijk door het infinity display die de hele voorkant beslaat, Wil je een nog groter scherm ? Kies dan voor de Galaxy S8 Plus.

Samsung galaxy

De Samsung Galaxy S8 nader bekeken

De Samsung Galaxy S8 is in alles een echt vlaggenschip. De hardware van het toestel kan alles aan, dankzij een vlotte chipset en software die daar optimaal gebruik van maakt.   de Galaxy S8 beschikt over de beste hardware van dit moment. Een octacore-processor, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Een 12 megapixel-camera en aan de voorkant een 8 megapixel-frontcamera. Android 7.0 (Nougat). De belangrijkste features zijn wel een groot 5,8 inch-scherm met super-amoled-technologie en een haarscherpe resolutie van 2960 bij 1440 pixels,  De exynos 8895-chip van Samsung zorgt voor uitstekende prestaties.

 

De Galaxy S8 kopen? Check alle abonnementen en losse prijzen in onze vergelijker.  

vergelijk de abonnmenten samsung galxy s8

Tijdelijk ontvang je €100 extra inruilwaarde bij T-Mobile, Vodafone, Media Markt, Coolblue, Mobiel.nl en GSMwijzer.nl. Kijk op hun pagina voor de voorwaarden.

Meer over de Samsung Galaxy S8

Samsung bracht de laatste jaren steeds meerdere varianten. Naast een gewone, platte variant kregen we ook een model met een gebogen scherm. Zo zagen we vorig jaar naast de Galaxy S7 ook de S7 Edge, waarbij het scherm doorloopt in de randen. Dit jaar maakt Samsung het makkelijk: het scherm is bij elke variant gebogen en loopt door in de rand.
Het scherm is dan ook echt dé aandachttrekker van de Galaxy S8. Het vult nagenoeg de hele voorkant en loopt door in de zijkanten. Slechts aan de boven- en onderkant is een kleine zwarte balk te vinden. Het display van de Galaxy S8 behoort tot de grootste schermen voor een Android-smartphone, terwijl het toestel zelf nauwelijks groter is dan de Galaxy S7. Prima met één hand te bedienen dus.

Het scherm heeft haarscherp beeld. De schermresolutie bedraagt 2960 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 570 ppi. Dat is een stuk scherper dan Samsungs grootste concurrent, de iPhone 7. Afzonderlijke beeldpuntjes zijn hierdoor onmogelijk met het blote oog te zien.
Dat scherm is bovendien in de lengte wat langer dan wat je gebruikelijk op een smartphone ziet. De beeldverhouding hiervan bedraagt dan ook geen 16 bij 9, maar 18,5 bij 9. Dit komt doordat Samsung de fysieke knoppen onder het scherm vervangen heeft door menuknoppen óp het scherm.
Voor de Galaxy S8 heeft Samsung de home knop geschrapt, zodat er meer ruimte is voor het scherm. De vingerafdrukscanner blijft een belangrijke feature van de Galaxy S8, maar zit ditmaal aan de achterkant, naast de camera. De Galaxy S8 heeft ook een irisscanner. Deze kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij wel degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met je vingerafdruk, maar ook met je ogen.

Audio

Door de overname van het audiobedrijf Harmon door Samsung wordt de audio van de Galaxy S8 een stuk beter dan zijn voorgangers. Zo worden de meegeleverde oordopjes gemaakt door AKG, een gerenommeerd dochterbedrijf van Harmon. Ook de speakers van de Galaxy S8 worden door dat bedrijf gemaakt, waardoor het geluid van dat toestel een grote verbetering wordt

Bixby denkt met  je mee

De Galaxy S8 heeft kunstmatige intelligentie aan boord, die een stuk slimmer is dan wat we tot nu toe gezien hebben van Google Assistant en Siri. Zo luistert Bixby niet alleen naar je vraag of verzoek, maar kijkt de assistent ook naar de context van je vraag. Daardoor kun je op een natuurlijke wijze een gesprek voeren met Bixby.Bixby is ook op te roepen met de knop aan de zijkant van het toestel. De assistent is bovendien ook via het touchscreen aan te sturen; handig wanneer je niet in staat bent om hardop te praten. Bixby is in eerste instantie alleen beperkt tot Samsung-apps, maar wordt in de toekomst ook bruikbaar in applicaties van derden. Later dit jaar brengt

De Galaxy S8 is in de Benelux verkrijgbaar voor 799 euro. De Galaxy S8 Plus is iets duurder en wordt voor 899 euro verkocht. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en grijs. Mogelijk brengt Samsung later nog andere kleurvarianten van het toestel uit.

Bekijk de aanbiedingen voor een losse Galaxy S8 of een Galaxy S8 met abonnement in onze prijsvergelijker.

vergelijk de abonnmenten samsung galxy s8

 

Specificaties Samsung Galaxy S8

Schermdiagonaal 5,8″
Resolutie 2960×1440
CPU/SoC Samsung Exynos 8 Octa (8895)
Geheugengrootte 4GB
Opslagcapaciteit 64GB
Serie besturingsysteem Android 7
Serie besturingsysteem Android 7
Mobiel besturingssysteem Google Android 7.0
Schermdiagonaal 5,8″
Dots per inch 568dpi
Relatieve schermgrootte 84,20%
Invoermethode Touchscreen
Schermtype Super Amoled
Multitouch Ja
Touchscreentechniek Capacitief
Secundair scherm Nee
CPU/SoC Samsung Exynos 8 Octa (8895)
Aantal cores 8
Processorsnelheid 2,3GHz
Geheugengrootte 4GB
Opslagcapaciteit 64GB
Geheugenkaart (Mobiel) microSD, microSDHC, microSDXC
Aantal sims Single
Simkaartslot 1 Nanosim
Cameraresolutie 12MP
Diafragma 1,7
Cameraresolutie (voor) 8MP
Camera-autofocus Ja
Gsm-flitsertype 2 leds
Ondersteunde videoresoluties 3840×2160 (Ultra-HD)
Stabilisatie Optische stabilisatie
Mobiele netwerken 2G – edge, 2G – gprs, 3G – hsdpa, 3G – hspa, 3G – hspa+, 3G – hsupa, 3G – umts, 4G – lte
Frequentiebereik (mobiel) 800MHz, 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz , 2100MHz , 2600MHz
Met WiFi Ja
5GHz-ondersteuning Ja
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
Met Bluetooth Ja
Bluetooth-versie Bluetooth 5.0
Overige draadloze verbindingen ANT+, Near Field Communication (NFC)
Gsm-connector 3.5mm, USB 2.0 (Type-C)
Berichten E-mail, mms, sms
Afspeelmogelijkheden Audio, Video
GPS Ja
Gsm-functies Bewegingssensor (g-sensor), Gyro sensor, Irisscanner, Kompas, Snelladen, Swype-tekstinvoer, Tril, Vingerafdrukscanner, Voicerecorder, WiFi Direct
Gesprekstijd 20u
Accucapaciteit (mAh) 3.000mAh
Accutype Li-Ion
Accu verwisselbaar Onbekend
Draadloos laden Ja
Snellaad-techniek Quick Charge 3.0
Meegeleverde gsm-accessoires Datakabel, Oplader
Telefoonmodel Bar
Invloeden van buitenaf Stofbestendig, Waterdicht
IP-classificatie IP68 stof (volledig) en waterdicht
Lengte 148,9mm
Breedte 68,1mm
Dikte 8mm
Gewicht (gram) 152g
Samsung Galaxy S8. € 100 inruilactie.
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *