Bakker, heeft u ook worteltjestaart ?

De meesten kennen de de mop wel van de konijntjes die net zolang aan de bakker om worteltjestaart vragen totdat de bakker deze ook echt wil gaan bakken. Welnu. McDonalds is ook gezwicht. Na 30 jaar hun eigen fritessaus te hebben opgedrongen is het nu eindelijk mogelijk om te kiezen voor doodgewone Hollandse mayonaise. Een mooi groot kuipje met maar liefst 35 ml mayonaise. Dat is nog zelfs meer dan die van de eigen  fritessaus. Wat een feest. Met het hele gezin aan de mayonaise. We gingen er vandaag echt voor zitten.

McDonalds Mayonaise

Vies hè

Na de eerste hap merkte één van mijn kinderen op dat het toch raar smaakt.

Als gezonde Hollander met een ruime mayo ervaring denk ik dat ik mayonaise wel op smaak kan beoordelen. Anders dan dat zure spul dat je wel eens in het buitenland krijgt, smaakte deze mayo vanaf mijn vinger best goed. Maar op deze patatjes niet. De patat van de McDonalds  (spreek uit: “Uw frietjes”)  is namelijk anders dan de patat die we normaal kennen. De dunne zoute stengeltjes, die nooit slap worden, smaken met mayonaise totaal anders dan verwacht.

American Fritesaus

Het kan zijn dat het te laat is. In de supermarkt is ondertussen van diverse merken American fritessaus te koop die ondertussen ook al bij ons in het keukenkastje naast de Remia staat. En de kinderen vinden het heerlijk. Boordevol smaakversterkers maar dat zal ze niet boeien.

Ik denk opeens aan de McKroket. Na tientallen jaren zeuren kregen we eindelijk een broodje kroket en vervolgens kochten we hem niet. McDonalds moet gewoon zichzelf blijven en helemaal niets aantrekken van zijn omgeving. Het is aan ons de keuze waar we gaan eten.

Te hoge verwachtingen

McDonalds heeft altijd zijn voor- en tegenstanders gehad. Zoals iedere multinational of marktleider wordt ook McDonalds als voorbeeld gesteld voor de hele branche en dat is een zware last.

Er is een bepaald verwachtingspatroon rond McDonalds. Enerzijds door McDonalds zelf, maar ook door ons. McDonalds heeft iets magisch, iets feestelijks en je trakteert je kinderen op iets moois, vinden we. En we vinden ook dat McDonalds dit moet leveren.

Maar het menu is nu eenmaal van lage kwaliteit en binnen 30 seconden geserveerd. Dat is het basisprincipe en tevens hun bestaansrecht. Daar betaal je ook voor. Hoe mooi de plaatjes ook zijn. En waarschijnlijk is mijn verwachting is te hoog of is de marketing van McDonalds te goed. Maar uiteindelijk altijd ga ik met een ontevreden gevoel naar huis.

 

Tip voor McDonalds

Wil je mensen echt een plezier doen met innovatie. Doe dan een voetpedaal aan die onhandige afvalbakken. Wij willen wel meehelpen, maar hebben ook maar twee handen.

 

Kijk ook: Speel nooit BalletjeBalletje met McFlurry dekseltjes

McDonalds. Heeft u ook worteltjestaart ?
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *