Niets is zo veranderlijk als het weer. Toch is dit tegenwoordig vrij goed te voorspellen. Er is zelfs een 14 daagse weersverwachting beschikbaar. Maar is dit eigenlijk altijd wel zo prettig?

Als je wil weten wat voor weer het nu is, is het soms makkelijker om op je telefoon te kijken dan naar buiten. Zo nauwkeurig kan het weer op iedere locatie worden weergegeven. Je kunt goed zien of je een jas of paraplu mee moet nemen als je de deur uitgaat of wanneer je de was wel of niet buiten kunt hangen.

14 daagse weersverwachting

Nu hebben we een 14  daagse weersverwachting

De vakantie is altijd de mooiste tijd van het jaar waarvan de beleving sterk afhangt van het weer. Op ansichtkaarten tekenen we dan ook trots de mooiste zonnetjes met het aantal graden erbij.

Enkele jaren geleden wist je niets. Je ging gewoon naar Spanje en genoot. Soms werd je verrast door een avondje regen maar dat was je de volgende dag op het strand alweer snel vergeten. Je nam de vakantie zoals die kwam. Carpe Dium.

Vroeger ging ik met mijn ouders in een tent naar de kust ergens in Nederland, twee weken lekker spelen en ravotten in bossen en duinen. Er werd niets gepland. Soms een dagje ganzenborden in de tent omdat het regende.  Maar zodra het droog was stapten we weer op de fiets en gingen op avontuur. Van ANWB- paddenstoel naar paddenstoel. In de fietstas van mijn moeder zaten altijd zes regenjasjes voor het geval dat, maar die hadden we nooit nodig. Iedere dag was weer een verassing voor ons allemaal.

Daar gaat de spanning.

Dit jaar hebben we onze eigen vakantie ook weer eens sinds lange tijd ouderwets in eigen land doorgebracht. Lekker een camping uitgezocht in Kijkduin. Dicht bij het Strand, mogelijkheid tot fietsen langs duinen en kassen tot Hoek van Holland aan toe. Den Haag met al zijn pracht dichtbij. Makkelijk met bus of tram bereikbaar. En dan hadden ook nog een keer 6 fietsen mee.

Vier dagen voor ons vertrek zagen mijn kinderen al op hun Iphone dat we aan het einde van de eerste week wel eens regen zouden kunnen krijgen. “Wat gaan we dan doen, Papa? In die tent?” Ons vakantieverblijf heette vanaf toen “Die tent” En ik moet toegeven, ik ging er in mee.

De WIFI op de camping was zeer goed geregeld. Zo goed zelfs dat we continu een laptop aan hadden waar naast het gebruikelijke Netflix ook de tabbladen open stonden van Buienradar, KNMI, Weeronline en Weerplaza. Zodat we altijd op de hoogte waren van de laatste weersverwachtingen.

Bepaalde fietsuitjes hebben we op voorhand afgelast. Bezoeken aan pretpark of zwemparadijs werden verschoven of gecanceld en we hadden al bijna een week voor vertrek besloten dat we 2 dagen eerder terug naar huis zouden gaan dan gepland. Want stel je voor dat we de tent nat in moeten pakken.

De 14 daagse weersverwachting heeft eigenlijk best wel een groot stempel gedrukt op de spontaniteit van onze vakantie. Kijkduin is een mooie plaats en een geweldige camping aan zee. En Den Haag is een mooie stad er aan vast. Maar de meeste van onze 6 fietsen zijn uiteindelijk nooit verder gekomen dan de kampwinkel.

Ruime campingplaats in Kijkduin
Onze ruime campingplaats in Kijkduin

Wilt u meer weten over vakantiepark Kijkduin  of andere Roompot vakantieparken. Klik dan op het plaatje hieronder. Of bestel GRATIS een nog echte papieren  Roompot Catalogus.

Roompot-brochure-gratis
Roompot magazine 2017

Roompot Vakanties

14 daagse weersverwachting. Een zege of een kwelling?
Getagd op:                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *