De gekste dingen te koop op Aliexpress.

Met het grootste plezier brows ik regelmatig door  Aliexpress. Het consumenten broertje van Alibaba.com. Lekker direct uit China bestellen voor weinig. Aliexpress is lelijkste webwinkel van de wereld maar daar moet je doorheen kijken. Alles is goedkoop. Je komt er de vreemdste dingen tegen. En wanneer het precies geleverd wordt blijft de vraag.

Alieexpres

Maar dat maakt het ook wel weer spannend. Deze verzamelwebsite van duizenden Chinese fabrikanten en handelaren kenmerkt zich vooral door het enorme aanbod, de onoverzichtelijkheid, gebrek aan smaak en de meest foute vertalingen naar het Nederlands. Maar dat geeft nu juist iets schattigs. Je komt er de wonderlijkste dingen, gadgets en koopjes tegen.

Homtom HT50 mobiele telefoon
Originele HOMTOM HT50 Vingerafdruk Smartphone MT6737 Quad Core Android 7.0 3 GB RAM 32 GB ROM 5.5 Inch 1280×720 9 V/2A  $99.99 ( € 87.91 ) GRATIS VERZENDING

Toch hoeft het helemaal niet spannend te zijn om bij Aliexpress te bestellen zolang je je maar aan een aantal spelregels houdt. En vooral je gezond verstand bewaard.

Werkt het apparaat wel in Nederland ?

Kijk zeker bij elektronica goed op of het apparaat ook wel in Nederland werkt. Als iets werkt op 110Volt dan heb je er in Nederland niets aan. Bij het kopen van een smartphone dien je helemaal op een aantal zaken te letten zeker als je deze in het buitenland koopt. Allereerst of deze geschikt is voor Nederlandse of Belgische 4G-netwerken, dit is te zien aan de frequentiebanden. Ondersteunt de telefoon banden 3,7,8 en 20 dan zit je goed, ga je vaak naar het buitenland dan loont het om ook te kijken welke banden daar gebruikt worden. En bestel gelijk het juiste hoesje want die vindt je in Nederland niet.

Betalen

Betalen kan op verschillende manieren. Ook met IDEAL ( lees hier  hoe ) De veiligste manier van betalen is een account aanmaken op Alipay. Dit is een Chinese betalingsmethode die gecontroleerd wordt door de Chinese overheid. Maar PayPal en VISA zijn ook mogelijk.

Chinese garantie: Buyers protection

Wanneer je via Alipay betaald krijg je ook automatisch buyers protection. Dat houdt in dat AliExpress het geld vasthoudt totdat je je aankoop hebt ontvangen en je hebt aangegeven volledig tevreden te zijn met het product! Vervolgens wordt het geld overgemaakt naar de verkoper.

Je buyers protection verloopt pas:

  1. 14 dagen na je bevestiging dat het product goed is ontvangen
  2. Als de Buyers Protection verloopt, namelijk als je niet hebt gereageerd op het verzoek je goed ontvangst te bevestigen.

( De hele betaal- klacht- en retourregeling zijn terug te vinden op de site van Aliexpress. )

Pas op met invoerrechten en btw.

Bij elke bestelling van €22 of meer( dit is product+ verzendkosten ) bij een bedrijf buiten de EU moet je allerlei invoerkosten betalen (als de douane jouw zending ten minste onderschept).

Zie het voorbeeld hieronder. Deze is dus net binnen de lijntjes. Een US-dollar is op het moment dat dit artikel geschreven is € 0.88,  dus komen we op € 19,55 . Houd er rekening mee dat niet iedereen met dezelfde dagkoers rekent dus een beetje ruimte aanhouden kan geen kwaad.

winkelwagen aliexpress

  • Je moet BTW betalen (Dit is 21% op mode artikelen en elektronica )
  • Je moet ‘inklaringskosten’ betalen aan het postbedrijf dat de bestelling bezorgt (PostNL rekent standaard €13,50 kosten voor kleine zendingen, ongeacht de waarde.)
  • Bij bestellingen van €150 of meer betaal je de belastingdienst ook nog eens invoerrechten (dit het tarief is afhankelijk van het soort product).

 

LightInThebox.com

een andere bekende Chinese webinkel is LightInTheBox met zijn kleinere broertje MiniInTheBox voor kleine elektronica. Dit is een veel overzichtelijkere webwinkel maar met minder aanbod ( zo’n 60.000 producten zeggen ze zelf) allemaal gemaakt in China. Hier kun je wel betalen met IDeal ( voor Nederland) en MrCash ( voor België ).

 

 

 

Selfie statief voor Android en IPhone
Selfiestick Statief met Bluetooth afstandsbediening voor iPhone en Android Smartphone. Voor nog geen € 12.-

Hier de Link naar: Lightinthebox.com

BuyInCoins.com

Nieuw is nu ook BuyInCoins.com uit Hongkong. Naast veel bekende artikelen die ook op de vorige websites te vinden zijn is BuyInCoins.com gek op leuke gadgets snappen ook welke gadgets wij Europeanen echt leuk vinden. Ook hier kun je van  buyers protection gebruik maken en er betaald worden met algemene betaalmethoden zoals VISA en PayPal. Helaas niet met Ideal of MrCash.

buyincoins-hongkongDisclaimer

Internet en regelgeving zijn aan verandering onderhevig. Genoemde prijzen, koersen en invoerrechten zijn bedoeld als voorbeeld en hebben wij zo goed mogelijk geverifiëerd op de datum dat dit artikel is geschreven. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. FlowOnline is dan ook niet aansprakelijk voor schade als gevolg van afwijkende bedragen en kosten.

Links

Check ook deze sites voor :

Aliexpress. Te mooi om waar te zijn ?
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *